ITALO DISCO by MRXo

Sve u vezi Italo disco muzike
 
HomePortalFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Bitcoin zarada

Go down 
AuthorMessage
Snjezana
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
avatar

Broj poruka : 197
Datum upisa : 2008-03-13

Igraj
S: S

PostSubject: Bitcoin zarada   Sun Sep 08, 2013 5:19 pm

BITCOIN: uputstvo

Instaliranje i podesavanje bamt-a:

1. Skinite ISO fajl bamt-a sa sledeceg linka: http://jabod.studyit.nl/bamt_v0.5c.zip

2. Skinite programcic Win32 Disk Imager (pomocu kojeg cemo instalirati bamt na usb flash): http://www.tinybeetle.com/lenovo/win...ger-binary.zip


- Pokrenete Win32DiskImager.exe i u image file navedete lokaciju img fajla koji ste skinuli (bamt_0.5c.img). U Device izaberete particiju na kojoj je USB flash na koji zelite instalirati BAMT


- Klik na Write i sacekate par minuta (u zavisnosti od brzine usb flasha) da se bamt raspakuje na flash. Napomena: svi podaci sa usb flash-a bice izbrisani


3. Kada je raspakovavnje zavrseno, tj bamt upisan na usb flash, u biosu racunara na koji ce te instalirati bamt, podesite da 1st boot device bude USB DRIVE (USB Flash ili kako vec pise).

4. Racunar ce sada pokrenuti sistem sa usb flasha, i posle minut dva nacicete se u BAMT grafickom okruzenju koje je dosta Windows-asto tj lako se mozete snaci

5. U levom donjem uglu bamt-a klik na "start" pa na bamt config - pa na prvu opciju [BAMT CONF]. U ovoj opciji podesavamo parametre grafickih kartica. Ja cu navesti primer kako sam ja podesio svoje kartice serije 5 i 6.
Svako podesava na svoj nacin kako misli da je ispravno i da ce mu grafike najbolje raditi (maximum hashrate a da pri tom bude stabilna masina, tj da ne zakucava i da se ne gasi)
Napomena: u config fajlu kada obrisete # ispred tog reda texta/komande, bamt prepoznaje kao naredbu da izvrsi taj red teksta/komanduDakle, BAMT.CONF

miner_id: bamt-miner (dodelite ime kompjutera kako bi kasnije mogli lakse da ga raspoznate u grupnoj lista za monitornig masina)

miner_loc: magacin (dodelite ime lokacije, jer ako imate vise lokacija, a sve to na istoj mrezi, cisto da znate na kojoj lokaciji imate koliko snage i kako rade masine)


Podesavanje grafika:

gpu0:
disabled: 1 (ako stavite 0, to znaci da ste aktivirali tu grafiku i da ce posle restarta poceti sa rudanjerem.. ovako je po defaultu 1, tj grafika iskljucena dok se ne podesi)


# core_speed_0: 300
# core_speed_1: 800
# core_speed_2: 1060

U core speed podesavate brzinu samog gpu-a u mhz. Ja recimo uvek izaberem samo jedno podesavanje, i to je obicno core_speed_2. Ispred ovog reda obrisem #, i umesto 1060 (u ovom slucaju) stavim clock ( u mhz) koji meni odgovara za tu karticu)
Podesavanje klokova (kako je kod mene podeseno) ispisacu na kraju post-a.

# mem_speed_0: 300
# mem_speed_1: 300
# mem_speed_2: 1120


Ista prica vazi i za memoriju, obrise se # ispre komande i upisete koji takt memorije zelite da aktivirajte (cesto se dogodi da bamt nece spustiti vrednost na koju mi zelimo, ali ja se ne potresam preterano oko toga)

# core_voltage_0: 1.125
# core_voltage_1: 1.125
# core_voltage_2: 1.125000

Podesavanje napona gpu-a je stvar koja zahteva malo iskustva.. ako niste sigurni koje voltaze smeju da se aktiviraju, bolje nista ne dirajte i neka ostane na stock vrednostima.
smanjivanjem napona gpu-a dobija se par stepeni niza temperatura, i manja potrosnja struje..

fan_speed: 100

brzinu ventilatora u % podesavate u rasponu od 0 do 100 % (moje neko iskustvo mi govori da ne dizem preko 70%, al to je idividualno od grafike do grafike)
---------

Ovaj postupak se ponavlja za svaku sledecu grafiku. U mom slucaju imam po 4 graficke na jednoj maticnoj ploci, tj. primarna grafika je GPU0, a sledece tri su GPU1, GPU2 i GPU3.


Evo primer kako bi izlgedalo podesavanje 6950 grafike kod mene:

# core_speed_0: 300
# core_speed_1: 800
core_speed_2: 900

# mem_speed_0: 300
# mem_speed_1: 300
mem_speed_2: 300

# core_voltage_0: 1.125
# core_voltage_1: 1.125
# core_voltage_2: 1.125000

fan_speed: 50

U ovom slucaju bih dobio oko 360 mhs iz ATI 6950 grafike. Kod 5850 grafika, drzim core na 850 i sve ostalo isto.. kod 6850, 6770 i 6870 sve isto s tim sto core drzim na 900.

Naravno da moze i veci klokovi da se drze, ali ja idem metodom da mi je pametnije da drzim neki optimalan klok i da ne razmisljam nedeljama o toj masini dal je zakucala ili se pregreva..


Kada smo podesili BAMT.CONF, prelazimo na podesavanje pool-a na kom cemo rudariti. Dakle podesavamo POOLS.CONF

kada otvorite ovaj fajl, izlistajte do kraja i upisite sledece sledece:
http://user:pass@server:port

registrujte se na nekom od servera i dobicete user, pass i parametre servera (adresu i port). Iz mog iskustva ja obicno stavim dva poola (jedan ispod drugog) gde mi je prvi primarni pool, a drugi se aktivira u slucaju da zakuca prvi.

Postoji jos dosta sitnijih podesavanja oko pool-a, ali ovo je najosnovnije da pokrente masineriju

Kada ste podesili i POOLS.CONF, sledece sto cete uraditi je UPDATE bamt-a.Ako vam je racunar povezan na internet, pokretanjem fixer-a ponudice vam da instlirate zakrpe koje su izbacene u medjuvremenu. Ispratite ponudjeno i potvrdite sa 1 pa enter.. i tako za svih 7-8 zakrpa.. Za pola minuta sve zavrseno

Kada je konacno sve podeseno i zakrpljeno, obavezno idete u desni donji ugao, desnim klikom na mrezu i podesavanje ip adrese, gde cete rucno uneti ip adresu racunara. Tj necete da prihvatite podesavanja koja je dodelio DHCP server, vec ip adresu, gateway i dns unesete rucno
(ovo je individualna stvar od provajdera do provajdera, ali uglavnom je tipa: ip adresa: 192.168.1.x, gateway: 255.255.255.0 i dns: 192.168.1.1)

Kada ste i rucno uneli podesavanje mreze, potrebno je jos da pokrenete i restart mining i rudarenje pocinje.Klikom na GPUMON otvorice vam se prozor sa statistikom gde mozete videti parametre i temperature grafika.


Back to top Go down
View user profile
 
Bitcoin zarada
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
ITALO DISCO by MRXo  :: Internet zarada-
Jump to: