ITALO DISCO by MRXo

Sve u vezi Italo disco muzike
 
HomePortalFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 TRGOVINA ZLATOM

Go down 
AuthorMessage
zrinkozg
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma


Broj poruka : 72
Datum upisa : 2008-03-12

PostSubject: TRGOVINA ZLATOM   Thu Jun 11, 2009 2:57 pm

Trgovina zlatom

Nova mogućnost investiranja i najbolja zaštita od krize – investicioni plemeniti metali konačno se nude i u Srbiji

Švajcarska kompanija iQ INVEST , koja posluje u 16 država u Evropi, početkom 2009. godine otvorila je svoju ćerku firmu - iQ Invest ulaganja plus d.o.o. u Srbiji, u Novom Sadu, koja je prva i jedina kompanija na ovim prostorima koja se bavi plasmanom investicionog zlata i srebra – zlatnih i srebrnih dukata i poluga.

Investiciono zlato i srebro su najsigurniji način investiranja i najbolja zaštita od infalcije kao i svetske ekonomske krize. U zlatu nema inflacije a sama cena konstantno raste (2001.god-276$/unci, 2005-513$/unci a danas već oko 930-940 $/unci) tako da je to bolje ulaganje od nekretnine, devizne štednje, slamarice, ... Zlato i srebro, za razliku od papirnatog novca, ne gube svoju kupovnu moć (razmislite samo šta ste mogli kupiti za 100e 2001-e godine a šta danas?). Investicioni plemeniti metali su sredstvo da se sačuva vrednost imovine i kupovne moći.

Za razliku od svake druge investicije, investiranje u zlato i srebro nema standardnih rizika: Rizik od inflacije, Rizik od promene kursa, Rizik državne politike i Rizik likvidnosti.

Klijentu, koji odluči investirati, fizički se isporučuju plemeniti metali (za sad samo u EU i ostalim zemljama gde imamo predstavništva , jer naš zakon ne dozvoljava isporuku u Srbiji) ili se zlato i srebro pohranjuju/odlažu u nezavistan trezor u Švajcarskoj na ime klijenta. Samo klijent može upravljati sa tim plemenitim metalima, više nije u posedu kompanije. Trezor se nalazi u bescarinskoj zoni, na ciriškom aerodromu Kloten, a čuvanje do 30 godina je već uračunato u cenu.
Najbitnija činjenica, koja iQ Invest izdvaja od konkurencije, je: iQ Invest se ugovorom obavezuje da će prodate plemenite metale otkupiti kad god klijent želi i to po ceni koja je tog dana aktuelna na Londonskoj berzi, a ne u trećini,pola cene kao što je slučaj sa „lomljenim“ zlatom. Klijent može prodati ceo ili deo ugovora (sve ili deo dukata ili poluga) i u tome se ogleda likvidnost investicije.
Uplata u celoj Evropi je centralizovana, svi uplaćuju na jedinstveni račun u Švajcarskoj, i švajcarska banka je garant uplate i isporuke. Minimalna uplata je 50 eur na mesečnom nivou kod dugoročnih ugovora za dodatnu penziju, ili od 1000 eur na više za jednokratni ugovor.

iQ Invest je evropski lider u plasmanu investicionih plemenitih metala. Dubajska topionica zlata je naš partner i iQ Invest uvek ima na raspolaganju dovoljne količine zlata i srebra, za razliku od konkurentskih kuća koji su u naletu krize ostali bez zlata na zalihama. Mi i naš partner plasiramo 6% od ukupne svetske proizvodnje zlata.

Zašto investirati u investiciono zlato i srebro? Stabilnost: kovanice od zlata i srebra ne mogu toliko da se obezvredne koliko tehničko zlato. Uvek održavaju svoju pojedinačnu vrednost i time pružaju zaštitu od inflacije. Sigurnost: Industriji je potrebno sve više i više zlata i srebra. Nalazišta zlata i srebra su ograničena, potražnja raste znatno brže nego godišnja proizvedena količina i samim tim se cena povećava. Likvidnost: Onaj ko ima zlata uvek ima i novca. Zlato i srebro su međunarodne valute i u svako doba se mogu prodati. Nezavisnost: Zlato i srebro su nezavisni od država i valuta. Njihovu vrednost utvrđuju pre svega ponuda i potražnja. Rezerve: Kovanice od plemenitog metala su sigurne rezerve imovine. Ono što je dobro narodnim bankama i vladama, to ne može biti loše ni pojedincu.

Godišnja proizvodnja zlata na svetskom nivou je 2600 tona, dok je potražnja 2008. godine bila preko 3700 t. Potražnja se konstantno povećava a proizvodnja ne može u dovoljnoj meri da je prati. Analitičari predviđaju da će za 10 godina potražnja porasti na 10 000 tona (4 puta više) a realno moguće povećanje proizvodnje je samo 35% u narednih 10 godina. Time cena neminovno raste i donosi veću dobit nego druge investicije.
Back to top Go down
View user profile
 
TRGOVINA ZLATOM
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
ITALO DISCO by MRXo  :: KATEGORIJE FORUMA :: Ekonomija-
Jump to: